A TE ÚJ ÉVED:   2010
 
felkészülés a szilveszterre
itt mindent megtalálsz amire szükséged lehet!
Új tartalom!
 
Szilveszteri receptek

Vissza a főoldalra >>
Szilveszteri lencseleves

Hozzávalók:

30 dkg lencse
15 dkg gomba
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
bors

Elkészítés:

Az étel készítése előtt egy nappal a megmosott lencsét áztassuk be. A főzést megelőzően a gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, a meghámozott hagymát vágjuk apróra.
A lencsét szűrjük le, 1,5 l vízben főzzük puhára, majd zúzzuk pépesre. Fazékban az olajon futtassuk meg a hagymát, öntsük bele a lencsepürét és tegyük hozzá a gombaszeleteket. sóval, borssal fűszerezzük. Forraljuk fel és főzzük 10 percig. Végül forraljuk össze a kevés levessel simára kevert tejföllel.


Újév-saláta

Hozzávalók:

1 fejessaláta
40 dkg túró
4 szelet ananász
2 narancs
2 evőkanálnyi mazsola
1 evőkanál hámozott tökmag
1 kis fej lilahagyma
1 evőkanál citrom
olívaolaj

Elkészítés:

Mossuk meg a salátát, a leveleket szépen rendezzük el a tányérokon. Hámozzuk meg a narancsot, szedjük gerezdjeire és vágjuk kockákra. Daraboljuk fel az ananászt is. Keverjük össze a gyümölcsöket, adjuk hozzá a mazsolát, a túrót, a felkarikázott hagymát, sózzuk meg. Osszuk el a salátaleveleken ezt a keveréket, majd locsoljuk meg a citromlével és az olajjal, tetejére hintsünk egy kevés tökmagot.


Újévi lencsesaláta

Hozzávalók:

30 dkg lencse
pár babérlevél
4 keménytojás
1 fej lilahagyma
pár szál leveszöldség
2 e.k. mustár
1 kiskanál cukor
1 kiskanál borecet
őrölt bors
1 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A lencsét pár órára vízbe áztatjuk, majd sós és babérlevéllel ízesített vízben a leveszöldséggel puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és a zöldséget fölkarikázzuk, majd az egészet megöntözzük borecettel. Ezek után rákarikázzuk a kemény tojást, a lila hagymát, majd vigyázva összekeverjük, nehogy összetörjön. A tejfölt külön tálban a mustárral, sóval, cukorral, borssal kikeverjük, rászórjuk a petrezselymet, végül az egészet a lencsére öntjük. Egy kis időre hűtőbe tesszük, majd hidegen tálaljuk.


látogató számláló